Cecilia Wennerströms författarsida

Cecilia Wennerström         Dream Realm Award YA 2003         

Cecilia Wennerström
är musiker, författare och förläggare, född 1947 och bosatt i Stockholm. Har förutom noveller skrivit fantasytrilogin Sagan om Rand.
En amerikansk version, Saga of Rim, är utgiven av Twilight Times books och erhöll 2003 ebokspriset Dream Realm Award.

Stipendierad jazzmusiker utgiven på bl.a. Dragon och Four Leaf Clover. Vinnare av Mitranias novelltävling 2009. Hedersomnämnande i Fantastiknovelltävlingen 2011. Författarnas Kopieringsfonds punktstipendium 2008. Medlem i föreningen NovellmästarnA sedan 2012.
Utgiven av internationella digitala förlaget Saga Egmont sedan 2021.

NYUTGIVET 2021:

Sagan om Rand 1     Sagan om Rand 2     Sagan om Rand 3
Sagan om Rand finns nu ute som ljudbok på bland annat Storytel i nyutgivning av Saga Egmont.
Del 2 och 3 har redan (sept 2021) fått 4**** på Storytel. Del 1 har fått lite över 3***. 

Hexaflexagon 8191
5***** på Storytel
HEXAFLEXAGON 8191
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726781236   -  Kategori noveller


Nu undrar du förstås vad den här berättelsen innehåller. Och det ska du få veta! Här finns en hexaflexagon som ingen någonsin lyckats vika, en ung doktorand som tror sig ha hittat lösningen på problemet och en matematiker med en stor hemlighet. Hur det slutar? Det får du helt enkelt ta reda på själv...

'Hexaflexagon 8191' har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Alla tiders brott'.
Topp!
4**** på Bokus
TOPP!
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726787771   -  Kategori noveller

Ett perfekt gehör är för en musiker en ovärderlig egenskap - i alla fall tills man hamnar bredvid en falskspelande kollega i orkestern. Vad gör man när ingen annan tycks höra dessa fruktansvärda toner från granntrombonen? För Jesper Pahlin kom lösningen från ett minst sagt oväntat håll. Något som till slut skulle få oerhörda konsekvenser...

'Topp!' har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Skottdagen och andra ruskigheter'.
Det enda jag inte gillar hos zillober
4**** på Adlibris
4**** på Storytel
DET ENDA JAG INTE GILLAR HOS ZILLOBER
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726781250   -  Kategori noveller


Storstockholm år 2053. Numera är zillober ingen ovanlig syn - tvärtom. Ahab Jonsson har egentligen inget emot zillober. Men det är just det där med att de alltid ska lägga en slemmig tentakel på axeln. Varför gör de det egentligen? Ahab ska snart få ett svar på den frågan - med lite hjälp från en mystisk besökare.

"Det enda jag inte gillar hos zillober" har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas samling "Alla tiders brott".
Mönster

MÖNSTER
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726787689   -  Kategori noveller


Året är 2080 och mänskligheten har valt att glömma den pinsamma period då de helt ovetandes använts som boskap av zilloberna. Sedan utomjordingarna försvann har livet helt enkelt fått återgå till det nya normala. Folk skaffar cyborg-versioner av djur för att stilla sin ensamhet och allt tycks vara frid och fröjd. Men en dag på Medborgarplatsen får en ung genetiker syn på något som inte alls står rätt till. Den där pandan någon håller i handen - visst är det något lurt?

'Mönster' har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Tjusas... eller spring för livet'.

Att möta sig själv

ATT MÖTA SIG SJÄLV UTSPRIDD TILL FANTASYVÄRLD
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726787177   -  Kategori noveller


Hur uppstår egentligen en karaktär? Och varifrån kommer egentligen en författares inspiration? Det är frågor som Cecilia Wennerström i denna text försöker ge svar på. Tillsammans med sin karaktär Petra Bravo ger hon läsaren en inblick i en författares tankegångar - och i födelsen av en helt ny värld.

'Att möta sig själv utspridd till fantasyvärld' har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas antologi 'Möten i verklighet och dikt'.

Ghezor och Rowenna
 GHEZOR OCH ROWENNA
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726781243   -  Kategori noveller


När jimbugen Ghezor råkar på rönnkvinnan Rowenna blir han omedelbart förälskad. Hon är dock inte alls imponerad av hans grå elefanthud och tredelade näsa. Men så händer något som gör att hon tvingas se bortom den fula ytan...

'Ghezor och Rowenna' har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Full fart mot det okända'.

Ur Lyktbärarnas återkomst

UR LYKTBÄRARNAS ÅTERKOMST
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726781205  -  Kategori noveller


Petra Bravo har återvänt till Rand och ska för första gången få träffa den unge jimbugen Lhan. Vid sin sida har hon magikanden Jend, som för närvarande befinner sig i en kropp som inte är hans egen. Hur kommer deras möte med den tankeläsande jimbugen att gå?

Denna text är ett utdrag ur 'Sagan om Rand II: Lyktbärarnas återkomst'. Den har även publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Det allseende ögat'.
Lepreon
5***** på Adlibris

LEPREON
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 97887
26787054   -  Kategori noveller

Magiker Shaz Vahinya är på Ard - och det kan vara så att hon tagit sig vatten över huvudet. Dold i den fängslade krigarprinsessans Havnis psyke stöter hon på en demon som är starkare än hon någonsin kunnat ana. Hur ska hon klara sig ur det här?

'Lepreon' är ett avsnitt ur romanen 'Demonen på Ard' och har tidigare även publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Ensam hemma'.


Sorgens sjö

 

SORGENS SJÖ
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726781229   -  Kategori noveller


På Sorgens sjö går ingen säker, men det vet inte Petra Bravo när hon ger sig ut på vattnet tillsammans med Aerwinwath. Då dyker plötsligt sjungande näckrosor upp, vars klagosång gör dem allt mer nedstämda. Och nere i det mörka djupet gömmer sig något otäckt - något som snart ska komma upp till ytan. Är Aerwinwaths magi tillräckligt stark för att rädda dem?

'Sorgens sjö' har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Förgiftad evighet'.
Stjärnturisten
STJÄRNTURISTEN
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726781212   -  Kategori noveller


Året är 2350 och genom Virgos Rymdresor kan jordborna för en präktig summa köpa sig en semester till planeten Prima Chara. En interstellär rymdfärd är en omständig historia - och dessutom en prestigefull sådan. Så vad gör man som resebyrå när en välkänd handelsman plötsligt försvinner under resans gång?

'Stjärnturisten' har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Och jorden snurrar'.
Bosse Spinn BOSSE SPINN
Saga Egmont e-bok 2021 - ISBN 9788726781267   -  Kategori noveller


En katt är en katt är en katt. Och en katt är sällan särskilt inställsam - särskilt inte en perser. Nej, det går inte att bestämma över en katt. Den gör helt enkelt som den vill. Om allt detta - och lite till - handlar denna lilla berättelse om den egensinnige Bosse Spinn.

'Bosse Spinn' har tidigare publicerats som en del av Novellmästarnas samling 'Arga katter ger rivet skinn'.

 

Back to Wela Förlag